Programma dinsdag 18 april

Dinsdag 18 april

Op de eerste dag van het Mee-Makersfestival op dinsdag 18 april nodigen we burgers en Bredase maatschappelijke organisaties uit om tijdens het ImPACT-festival te laten zien hoe zij de stad mooier maken. Verder is er een kunsttentoonstelling met als thema kansengelijkheid en is er een workshop Verbindende Communicatie. Doe mee, samen maken we Breda!

Scoor nu je GRATIS TICKET

ImPACT festival met catering van Curio
tijdstip: 10:00 - 12:30 uur
locatie: Curio, Markendaalseweg 35

De aftrap van het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda is op dinsdagochtend 18 april bij Curio, locatie Markendaalseweg. Diverse Bredase maatschappelijke organisaties die zich hard maken voor kansengelijkheid presenteren zich tijdens het ImPACT-festival. 

Zo maken mensen van SMO muziek, houdt Humanitas een speeddate, organiseert Quiet Breda een talentenshow en verzorgen studenten van Curio de catering. Maar is er nog ruimte nog voor meer verhalen en activiteiten deze ochtend tijdens het ImPACT-festival, dus meld je gerust aan bij Amber Klijn, am.klijn@breda.nl, projectmedewerker Verbeter Breda.

Organisaties uitgelicht:

DIGI-TAALHUIS BREDA, IMPACT FESTIVAL

Digi-Taalhuis Breda is dé plek in de stad waar alle inwoners van Breda terecht kunnen met vragen over het leren of verbeteren van Nederlands en het werken met computer, smartphone en internet. Een Taalambassadeur (ervaringsdeskundige) vertelt je graag meer over Digi-Taalhuis Breda tijdens het Impact Festival!

HUMANITAS, IMPACT FESTIVAL

Humanitas Breda is een vrijwilligersorganisatie die binnen de gemeente Breda met meer dan 160 vrijwilligers actief is om mede Bredanaars te helpen. Van Mens tot Mens. Wij zijn er voor mensen die het even niet in hun eentje redden en met een steuntje in de rug van ons weer de kracht, vertrouwen en energie krijgen om hun leven zelfstandig op te pakken.

Wij ondersteunen bij:

  • Het op orde brengen en houden van je financiën
  • Het (beter) leren spreken van de Nederlandse taal
  • Het verbinden van jongeren tussen de leeftijd van 17 en 25 die zich wel eens alleen voelen en daar wat aan willen doen.

Wil jij meer weten over wat wij doen en wat wij voor jou kunnen betekenen? Dat kan! Kom gezellig langs op onze speeddate waar jij onze vrijwilligers alle vragen kunt stellen die je maar hebt.

Gratis aanmelden voor het ImPACT-festival kan vanaf dinsdag 28 maart via deze pagina

Opening van de week + 'kansengelijkheid' kunstentoonstelling studenten St. Joost School of Art & Design
tijdstip: 13.30  - 14.30 uur
locatie: Brandpunt, Reigerstraat 16

Gratis aanmelden voor het ImPACT-festival kan vanaf dinsdag 28 maart via deze pagina

Workshop Verbindende Communicatie door de Tientjesacademie

Onze wereld lijkt steeds meer en meer vooral over geld te gaan. De menselijke maat lijkt zoek. En juist die hebben we zó nodig om gelukkig te zijn, het fijn te hebben.

Het kan anders. De verbindende (geweldloze) communicatie is een manier van communiceren die je kunt leren. Een manier van communiceren waardoor het echt mogelijk is met elkaar in verbinding te blijven, ook als het wat moeilijker is. Een manier van communiceren juist vanuit de menselijke maat. Vanuit verlangen, vanuit verbinding. Het biedt je niet alleen een andere kijk op communiceren maar ook daadwerkelijk handvaten het ook echt toe te passen.

Daarom biedt de Tientjesacademie je tijdens het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda met plezier een workshop aan waarin je kennis kunt maken met deze manier van communiceren. Doe mee en maak kennis met 'de jakhals' en 'de giraf'. Honderden mensen gingen je al voor! We zien je graag.

Workshop Verbindende Communicatie van de Tientjesacademie
maximaal aantal deelnemers: 25
tijdstip: 14.30 - 17.30
locatie: Brandpunt, Reigerstraat 16

Jouw gratis ticket scoor je via deze pagina

Partners

Geinteresseerd in Verbeter Breda of Urban Living Lab Breda?
Zelf een bijdrage leveren?

Contactgegevens Verbeter Breda
Amber Klijn, projectmedewerker Verbeter Breda - am.klijn@breda.nl

Contactgegevens Urban Living Lab Breda (ULLB)
Rutger van Eijken, themaregisseur Inclusieve Samenleving & Gezondheid - rjw.vaneijken@avans.nl