Energiefestival Breda: Samen duurzaam! 
Woensdag 1 november 2023 , 18:30 - 22:00 uur

Ontdek een Breda vol energiebesparing en duurzame tips tijdens het Energiefestival Breda in de Uitvindfabriek. Laat je inspireren en leer van elkaars ervaringen tijdens dit avondvullende en energieke programma.

De voorstelling van theaterduo Piepschuim geeft je stof tot nadenken op een komische wijze. Daarna duiken we in twee boeiende talkshows. De talkshow over ervaringen dichtbij huis geeft praktische tips over het besparen van energie én geld. Experts delen in de talkshow Samen energie maken hun ervaringen over duurzaam leven.

We sluiten de avond feestelijk af met hapjes en drankjes! Zien we je daar?

image
image

Programma:

18:30-19:00 Inloop, Bar & Informatiemarkt geopend
19:00-19:15 Opening door wethouder Peter Bakker (Klimaat en Energie) 
19:15-19:30 Optreden van Piepschuim Deel 1
19:30-20:05 Talkshow 1, ervaringen dichtbij huis 
20:05-20:35 Pauze & Informatiemarkt geopend
20:35-21:50 Optreden van Piepschuim Deel 2
21:50-21:30 Talkshow 2, Samen energie maken
21:30-22:00 Hapjes en drankjes & Informatiemarkt geopend

Talkshows
Maak kennis met inspirerende gasten. Onze ervaren gastvrouw Monique leidt de avond. In het eerste gesprek ontmoeten we Raymond van Beek (Budgetkracht), Emma Recter (Bredase die aan de slag is gegaan met verduurzamen) en Jack Doomernik (lector Smart Energy, Avans). Ontdek hun ervaringen dicht bij huis. Hoe kun je zelf aan de slag? Waar begin je? En hoe bespaar je energie én geld?

Tijdens het tweede gesprek maken we kennis met Ludo Ansems (Klimaatburgemeester Energietransitie), Michiel Smits (stadsverbinder Energietransitie en Duurzaamheid, ULLB) en Matthijs van Oosterhout (één van de kartrekkers van een buurtinitiatief in Sportpark). We vragen hen hoe het is om 'samen energie te maken'. Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. Luister naar hun tips en tops over duurzaam doen en duurzaam wonen.

Informatiemarkt
Stel al je duurzame vragen aan de experts van Energiefestival Breda. Op de Informatiemarkt vind je ervaren deskundigen op het gebied van duurzaam wonen. Loop eens lang en kom alles te weten over o.a. beginnen met isoleren, subsidies en buurtinitiatieven. Zo kun jij ook aan de slag met verduurzamen!

- Energie Coöperatie BRES
- Klimaatadaptie
- Subsidie & Leningen en Greenhopper
- MNext Avans
- Wijkgerichte aanpak Breda
- Samenwerking woningcorporaties en gemeente Breda bij verduurzaming
- Zelfbewuste Huis
- Eerste hulp bij energiekosten

Oproep: stuur je vraag in

Je kunt tijdens de talkshows vragen stellen aan de tafelgasten. Stuur voorafgaand jouw vragen naar team@urbanlivinglabbreda.nl o.v.v. Energiefestival Breda. Laat je stem horen tijdens de talkshows en leer van elkaars ervaringen.

Locatie

Urban Living Lab Breda, Terheijdenseweg 64, 4816 AA Breda (Ingang: De Uitvindfabriek)