“Ik heb iemand nodig met wie ik kan praten over de belangrijke dingen in het leven. Over geld bijvoorbeeld en hoe dat moet als ik straks op mezelf woon.”
“Ik wil ook gewoon uit kunnen. Maar ik ben pas 16.”
“Het is best wel een stap voor mij om aan de bel te trekken als het wat minder gaat.”

Er leeft veel onder jongeren in Breda. Wat kun je ’s avonds doen als je nog geen 18 bent? Wat als je bijna niemand kent en je alleen voelt? En hoe ga je om met geld, of prestatiedruk?

JongBreda geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de beslissers van Breda. Met enquêtes en groepsgesprekken verzamelen we de mening over topics die jongeren belangrijk vinden. Hoe meer jongeren meedoen hoe sterker en luider hun stem!

Zo heeft JongBreda het bij de gemeenteraad voor elkaar gekregen dat de fantastisch levendige Urban Culture van het Havenkwartier een nieuwe plek moeten krijgen als daar straks een nieuwe woonwijk wordt gebouwd. De motie werd unaniem aangenomen.

@JongBreda vind je op Insta. Het wordt bijgehouden door wisselende studenten van het ULLB. 

@JongBreda is er voor alle Bredase jongeren tussen de 13 en 28 jaar die er wonen, naar school gaan of studeren. Het is de plek waar je ontdekt welke toffe dingen er allemaal te beleven zijn in de stad. En ook de plek waar jongeren van zich laten horen.

Nieuws over Jong Breda