Activiteit

SLIMME Samenleving (zomerfestival dag 2)

donderdag 17 juni 2021 , 10:00 - 16:00 uur

SLIMME SAMENLEVING?

In de Slimme Samenleving organiseren we met inwoners, bedrijfsleven, gemeente/provincie en onderwijs (de quadruple helix) gezonde, slimme data-ecosystemen. 

De Slimme Samenleving is een programma waarin we zowel de bewustwording van de inwoners versterken in hun gebruik en inzet van data, als dat we met de quadruple helix projecten starten of doorontwikkelen die mbv data het leven en de omgeving van de mensen in de stad verbeteren. Transparantie en vertrouwen zijn key. Met elkaar kijken we opnieuw naar onze data en gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag: hoe organiseren we gezonde ecosystemen van eigenaarschap, zeggenschap en waardering van onze data, voor de stad van nu en straks? Welke projecten dragen hieraan bij? En wie kunnen hierin een rol spelen? 

Het afgelopen seizoen hebben we binnen het Urban Living Lab Breda enerzijds gewerkt aan het samenstellen en verkennen van de eerste deelnemers en partijen in de werkgroep, anderzijds een begin van een stadscommunity van geïnteresseerde inwoners opgericht, met wie we bekijken aan welke kennis en actie zij behoefte hebben.

Dit zijn de eerste contouren van het verhaal Slimme Samenleving. Het is nadrukkelijk een begin. 

Het doel van 17 juni is om met de werkgroep te komen tot een concreet verhaal, aanpak en werkwijze.

Het programma begint om 10:00 en zal duren tot 16:00. 

Vanwege coronamaatregelen kunnen wij beperkt aantal mensen uitnodigen. Helaas geen open inloop.

Het ZOMERFESTIVAL is een meerdaagsevenement van woensdag 16 juni t/m vrijdag 18 juni. Elke dag staat een andere thema op het programma, van Leefbare Stad, Slimme Samenleving tot (Gerobotiseerde) Stadslandbouw. Iedere festivaldag bestaat uit verschillende onderdelen. 

INTERESSE IN SLIMME SAMENLEVING COMMUNITY? 
LAAT HET ONS WETEN DAN NEMEN WE CONTACT OP 

Locatie
Urban Living Lab Breda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: