Activiteit

(gerobotiseerde) STADSLANDBOUW (zomerfestival dag 3)

vrijdag 18 juni 2021 , 13:30 - 15:00 uur

(gerobotiseerde) STADSLANDBOUW
samen bouwen aan een duurzaam en eerlijk voedselsysteem

U bent al bekend met het Urban Living Lab Breda, toch? En met de community (gerobotiseerde) Stadslandbouw?

De provincie Noord Brabant heeft een traditie waarin stad en land elkaar versterken zodat beide kunnen floreren. De interactie en samenwerking tussen mensen en natuur leidt tot mengvormen die uniek zijn in de wereld. Vormen van stadslandbouw, stedelijke voorzieningen op het platteland, vormen van community farming, voedselbossen en andere cross overs tussen landschappen zijn er legio. Door toenemende verstedelijking dreigt dit echter onder druk komen te staan en zien we een groeiende kloof tussen stad en platteland. Voedselvoorziening komt onder druk te staan en biodiversiteit neemt af. Op hetzelfde moment zien we dat er volop aandacht is voor leefbaarheid in de stad en de vraag naar gezond, herkenbaar en lokaal geproduceerd voedsel groeit. Met het programma (gerobotiseerde) stadslandbouw willen we stad en platteland weer met elkaar vervlechten en toewerken naar een duurzaam en eerlijk voedselsysteem.

We willen samen met de mensen en partners in de community dit programma uitbouwen tot een maatschappelijke beweging waarin duurzaam geproduceerd voedsel centraal staat en techniek en sociale innovatie hand in hand gaan. Speciale aandacht willen wij daarbij besteden aan nieuwe verdienmodellen.

ZOMERFESTIVAL

Het Urban Living Lab Breda Zomerfestival is een meerdaags evenement op 16-17-18-24 juni. Elke dag staat een andere thema/community op het programma, van Leefbare Stad, Slimme Samenleving tot (gerobotiseerde) Stadslandbouw. 

vrijdag 18 juni is het dag van de (gerobotiseerde) stadslandbouw! 

Tijdens het Zomerfestival delen communityleden graag hun ervaringen van het afgelopen jaar. Het ochtendprogramma staat in het teken van community building door en voor de studenten en is vanwege coronamaatregelen alleen toegankelijk op uitnodiging.

Middagprogramma 18 juni 13.30 – 15.00 uur `

ONLINE via Teams

13.30-13.45: wat is “Urban Living Lab gerobotiseerde stadslandbouw”

13.45-14.30: presentatie van resultaten van studentengroepen

14.30-14.45: presentatie ideeën programma 2021-2022

14.45-15.00: reflectie bestuurders op middag en programma 

Wilt u er bij zijn? Volg de sessie via de volgende link TEAMS-LINK

INTERESSE IN STADSLANDBOUW COMMUNITY? 
LAAT HET ONS WETEN DAN NEMEN WE CONTACT OP 

Werkgroep

(gerobotiseerde) Stadslandbouw

 

Locatie
CURIO
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: