Activiteit

Kunst&Tech café (Onderwijscafé special)

dinsdag 14 november 2023 , 16:00 - 19:00 uur
Illustration

Urban Living Lab Breda en Nieuwe Veste organiseren samen een Kunst & Tech Café en netwerkborrel voor PO, VO, MBO en HBO docenten en medewerkers culturele instellingen.

Deze bijeenkomst valt samen met het landelijk Maaksymposium en staat daarom in het teken van kunst & technologie en maakeducatie.

Er zullen tijdens deze bijeenkomst meerdere keuzesessies worden aangeboden door verschillende partners.

Programma
16.00-16.20 uur Opening 
16.20-16.45 uur Uitkomsten subsidietraject Kunst & Technologie: 10 educatieprojecten PO en VO
16.45-17.45 uur Keuzesessies
17.45-19.00 uur Borrel 

Keuzesessies: 

  1. Graphic Matters: visuele geletterdheid en de rol van AI binnen grafisch ontwerp 
    Een presentatie geven over visuele geletterdheid (het lezen/begrijpen van een beeld) en de rol die Artificial Intelligence momenteel inneemt in het grafisch ontwerp. Hierbij is mogelijkheid voor een dialoog en discussie. Meer informatie blindwalls.gallery
  2. Patricia Jansen & Makersbase: Maaksessie Design Thinking
    Design thinking is een manier van ontwerpend leren met veel aandacht voor creativiteit. Patricia neemt je in het kort mee in het proces van Design thinking en het project op het Newmancollege, waarbij leerlingen ontwerpen maakten om de wijk een beetje mooier te maken. Sven legt de basis uit van prototyping en daagt jullie uit om hier tijdens deze sessie zelf mee aan de slag te gaan.
    Meer informatie www.makersbase.nl
  3. Jan Willem Otto: Maaksessie
    Deze maker noemt zichzelf een creativiteit katalysator. Hij werkt als kunstenaar, programmeur, muzikant en educator op het snijvlak van kunst & technologie. Hij ontwikkelt en geeft o.a. workshops voor het onderwijs. Hij werkt veel samen met het speciaal onderwijs. Bekijk voor meer informatie over zijn projecten op www.studiowotto.com.
  4. Digiwerkplaats MKB

    De Digiwerkplaats helpt mkb’ers (in co-creatie met studenten en docenten) met digitaliseringsvragen over online marketing en sales, automatisering, cybersecurity, data & AI. Dit levert mooie praktijkopdrachten op voor onze studenten, waarbij zij in de rol van expert aan de slag gaan voor een mkb’er. Tijdens deze workshop gaan we met elkaar aan de slag en verkennen we al werkende aan een opdracht samen de kansen van de Digiwerkplaats voor jouw onderwijs. Maar gaat het gesprek ook over het belang van digitalisering in de ‘niet tech’ opleidingen. Meer informatie digiwerkplaatsmkb.nl

Keuzesessies: Graphic Matters: visuele geletterdheid en de rol van AI binnen grafisch ontwerp 
Een presentatie geven over visuele geletterdheid (het lezen/begrijpen van een beeld) en de rol die Artificial Intelligence momenteel inneemt in het grafisch ontwerp. Hierbij is mogelijkheid voor een dialoog en discussie. 

Maaksessie Design Thinking met Patricia Jansen & Sven de Ruiter (Makersbase)
Design thinking is een manier van ontwerpend leren met veel aandacht voor creativiteit. Patricia neemt je in het kort mee in het proces van Design thinking en het project van het Newmancollege. Sven legt de basis uit van prototyping en daagt jullie uit om hier tijdens deze sessie zelf mee aan de slag te gaan.

Jan Willem Otto: Maaksessie
Deze maker noemt zichzelf een creativiteit katalysator. Hij werkt als kunstenaar, programmeur, muzikant en educator op het snijvlak van kunst & technologie. Hij ontwikkelt en geeft o.a. workshops voor het onderwijs. Hij werkt veel samen met het speciaal onderwijs. Bekijk voor meer informatie over zijn projecten op: http://www.studiowotto.com ;

Maak je keuze voor één van deze deelsessies kenbaar via het inschrijfformulier: https://forms.office.com/e/Rf3kcnBPTr 

Over Kunst &Tech Café
Nieuwe Veste maakt samen met de Uitvindfabriek een doorstart van het W&T café. De focus zal veranderen naar Kunst & Technologie en de naam verandert naar Kunst & Tech café. Net als voorheen worden het energieke bijeenkomsten rondom creatieve en innovatieve onderwijsprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. De bijeenkomsten (twee per jaar) zullen bestaan uit een korte inspirerende lezing, gevolgd door actieve en praktisch toepasbare maaksessie. 

Over Landelijk Maaksymposium
De Mokum maakcoalitie organiseert dit najaar samen met partners uit het hele land hét tweede maaksymposium en wel op dinsdag 14 november. 2023 Op diverse locaties in het land zijn er workshops, masterclasses, lezingen en co-sessies. Er zijn programma’s specifiek voor docenten, maar ook voor kinderen en jongeren, voor schooldirecteuren, voor creatievelingen en makers, voor onderzoekers, voor studenten, voor museumdocenten en voor maakplaats-coaches. In de avond worden vanuit Amsterdam verschillende presentaties gegeven en gaan we met professionals uit het maakonderwijs in gesprek. Met diverse sprekers, interactieve intermezzo’s en een panelgesprek. Het programma is zowel live als online te volgen. En voor wie wil, is het mogelijk om voor de start van het avondprogramma te genieten van een lopend buffet bij Babel, het OBA-restaurant. Voor het volledige programma zie https://www.oba.nl/maaksymposium.html

Over Urban Living Lab Breda
Urban Living Lab Breda is een netwerk van buurtbewoners, mensen uit onderwijs, ondernemerskring en overheid. Het stelt zich ten doel van Breda een in alle opzichten (dus ook sociaal) een duurzame, veerkrachtige stad te maken. Dat doet het met samenwerkplaatsen in wijken en met gemeenschappen van geïnteresseerden en ingewijden rond thema's als data, stadslandbouw, leerbaarheid. 

Urban Living Lab Breda organiseert Onderwijs Cafés voor de HELE onderwijsketen, dus inclusief het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Het doel van deze Cafés is onderwijsinitiatieven te verrijken, te verbreden ten behoeve van de Bredase Jeugd. De onderwijscafés worden vanaf september georganiseerd op basis van thema's zoals duurzaamheid, digitalisering, techniek, burgerschap in de wijk, kansengelijkheid. Meer informatie: https://urbanlivinglabbreda.nl/onderwijscafe 

Inschrijven

https://forms.office.com/e/Rf3kcnBPTr

Locatie
Nieuwe Veste
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: