Kenniscafé
Duizenden studenten hebben via het Urban Living Lab Breda (ULLB) in de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan de stad. We hebben met elkaar veel geleerd en er zijn succesjes geboekt. Waar staat ULLB nu? En hoe willen we komende jaren onderzoek en onderwijs laten aansluiten op maatschappelijke vraagstukken vanuit de stad?
Bij dit kenniscafé staan we stil bij de ontwikkelingen, kijken we vooruit en gaan we praktische bruggen te slaan.
Het Kenniscafé is zowel fysiek als online te volgen, ook wordt het opgenomen zodat je het altijd terug kunt kijken.
Programma
Samenwerken aan de stad van de toekomst
Samen leren in de stad
Door Marcel Kesselring
In deze sessie krijg je een update van de stand van zaken en gaan we samen op zoek naar hoe jij, jouw studenten, jouw onderzoek kunnen bijdragen aan de maatschappelijke opgaven, stadsbrede programma’s en projecten van Breda. Deze sessie is uitermate geschikt voor onderwijsontwikkelaars, relatiemanagers, (docent)onderzoekers.
Leg de verbinding met het Fieldlab Het Zelfbewuste Huis
Bouw mee aan het slimme huis samen met Bredanaars
Door: Cees Hogendoorn
Het zelfbewuste huis verbetert de kwaliteit van leven van de inwoners met behulp van digitalisering. We pakken grote vraagstukken als zorg, energie, gezond leven en veiligheid aan, samen met Bredanaars, de gemeente Breda, BUas, Curio en ondernemers. We gaan in gesprek over de kansen en bedreigingen van digitalisering in huis en hoe jij kan aansluiten met jouw onderwijs of onderzoek.
De circulaire werkplaats
De verkenning
Door: Nick den Bol
De Nederlandse overheid heeft als doelstelling om in 2050 een 100% circulair land te hebben. Hoe gaan we er in Breda en regio samen voor dat we deze doelstelling behalen? Dit kan enkel door er samen nog meer de schouders onder te zetten. Studenten van het Bedrijfskundig Advies Bureau (BAB) en de Minor Urban Innovation van Avans Hogeschool zijn bezig met een verkennend onderzoek naar een Circulaire werkplaats in de regio. Voor welke opleidingen is een Circulaire werkplaats interessant? Hoe komen vraagstukken binnen en wat is de relatie met andere vraagstukken?
Aanmelden via deze link!
Donderdag 23 mei is volgend kenniscafé, zet alvast in je agenda!