Bericht

NK Tegelwippen. Doe jij al mee?

Geplaatst op 31 maart 2021, 14:48 uur

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Hoe? 

Breda gaat de strijd aan met gemeente Tilburg in (misschien wel) de spannendste derby van het NK-Tegelwippen 2021. Wie verruilt de meeste (tuin-)tegels voor groen? Ook in de rest van het land gaan gemeenten de uitdaging aan.

Doe mee en ontvang een tuinbon
Inwoners die tegels uit de eigen tuin verruilen voor groen kunnen een tuinbon verdienen. De wedstrijd duurt tot eind september. Voor de tuinbon geldt: op = op!

De eerste 100 bewoners die een foto uploaden van 10 gewipte tegels krijgen van de gemeente Breda een nationale tuinbon van € 10.
De eerste 100 bewoners die een foto uploaden van 20 of meer gewipte tegels ontvangen gemeente Breda een tuinbon van € 20.

Aanmelden NK Tegelwippen

In 2 jaar meer klimaatbestendig en biodivers

De competitie maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende 2 jaar plaatsvinden en worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Onder het motto 'Een groen Nederland begint in je eigen tuin' slaan zij de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met bewoners. Wil jij meer doen? Bekijk de regio-website SamenWaterproof  of sluit aan op de Urban Living Lab Breda Community Stadslandbouw.

Meer subsidies
De gemeente kent diverse subsidies voor klimaatbestendige maatregelen. Kijk op deze website voor meer informatie over subsidies water en groen.

Illustration
 
Deel dit: