Blogpost

Urban Living Lab Junior is een verkenning waard!

Geplaatst op 17 juni 2021, 20:46 uur

De zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn een stappenplan voor een duurzame, eerlijke en rechtvaardige wereld in 2030.

Kinderen/jongeren moeten kennis en vaardigheden kunnen opdoen over duurzame ontwikkeling, duurzame levensstijlen, mensenrechten en gelijkheid tussen mannen en vrouwen (SDG 4)

Hoe tof zou het zijn, als we ook onze jeugd van 8-18 jaar kunnen betrekken bij de ontwikkelingen in hun wijk. Als zij aan de slag gaan met echte vraagstukken. Geholpen worden hun steentje bij te dragen aan een leefbare, groene stad. Nadenken over de toekomst, hun toekomst. Als we kinderen, jongeren kunnen stimuleren zelfredzaam te zijn, nieuwe oplossingen te bedenken.

Hoe? We denken aan het ontwikkelen van een Urban Living Lab Junior, het kleine broertje of zusje van…. Een junior lab voor alle kinderen/jongeren van Breda, van basisschool tot middelbare school. Wat zou het Urban Living Lab Junior kunnen zijn? Wat doen we daar? Hoe ziet het eruit? Wat als we bestaande initiatieven, activiteiten zouden kunnen verbinden?

Op de eerste dag van het zomerfestival was dit de start van de eerste verkenning. Studenten van de Avans Innovative Studio (AIS) waren met deze vragen twee weken aan de slag geweest. Woensdag presenteerden ze hun concepten en prototypes. Deelnemers van verschillende organisaties zoals o.a. Ontdek je Talent, De Uitvindfabriek, Nieuwe Veste , JETNET Technet, De Kinderkrant Breda, Kindertrendrede en de gemeente waren geïnspireerd geraakt door de studenten. Hierna ging men in gesprek en werd de verbinding gezocht. We kijken terug een warme en inspirerende middag. Na de zomer gaan we zoeken naar de eerste stappen die we gezamenlijk mogelijk kunnen maken.


Wil je aansluiten? Dat kan zeker! Stuur mail naar marcel@urbanlivinglabbreda.nl

Deel dit: