Bericht

Chassé première: VER VAN THUIS

Geplaatst op 30 april 2023, 13:45 uur
Illustration

PREMIÈRE: VER VAN THUIS
WOENSDAG 24 MEI 20:00
Steven Hendrikse, Amine Airad en Sofie de Beijer

Na de film gaan we in gesprek met de makers Steven Hendrikse (student van BUas), Amine Airad (student Avans) en Sofie de Beijer (student Fontys), Mijntje Notermans (Buddy bij Buddy2Buddy) en Nina Kramer (docent en onderzoeker Stort Telling). Het gesprek wordt geleid door Rutger van Eijken (themaregisseur Inclusieve Samenleving & Gezondheid Urban Living Lab Breda).

De documentaire Ver van Thuis gaat over persoonlijke verhalen van Svetlana, Maria en Katya, drie Oekraïense vrouwen die naar Nederland zijn gevlucht, huis en haard en familie hebben achtergelaten. Het is het verhaal over geen thuis meer te hebben. Ze vertellen over hoe het thuis was voor de inval van Rusland in Oekraïne, hoe ze zijn gevlucht en hoe ze zijn opgevangen in Nederland en België. Het is ook het verhaal van Nederlanders die spontaan in actie zijn gekomen om vluchtelingen naar Nederland te brengen of in huis te nemen.

De documentaire Ver van Thuis is gemaakt door de studenten Steven Hendrikse (Breda University of Applied Sciences), Amine Airad (Avans Hogeschool) en Sofie de Beijer (Fontys Hogeschool).

Tickets (€7.50):
https://www.chasse.nl/programma/6631/Steven_Hendrikse_Amine_Airad_en_Sofie_de_Beijer/Premiere_Ver_van_Thuis

Students Tickets (gratis): 
Stuur een mail naar team@urbanlivinglabbreda.nl

Deel dit: