Bericht

Het Mee-Makersfestival was een feestje!

Geplaatst op 3 mei 2023, 08:47 uur
Illustration

Van 18-21 april vond het eerste Mee-Makers Festival plaats. Een feestelijke week vol activiteiten in het kader van Verbeter Breda. We kijken terug op een geslaagd, leerzaam en gezellig festival met als hoogtepunt de ondertekening van Pact Deel 3. Een korte impressie.

ImPACT-festival

Op dinsdagochtend ging we van start met het ImPACT-festival bij Curio. Maatschappelijke organisaties die bijdragen aan het vergroten van de kansengelijkheid in onze stad, presenteerden zichzelf. En leerden zo niet alleen Bredanaars, maar ook elkaar weer wat beter kennen.


Ondertekening Pact Deel 3

Op de tweede dag werd Het Pact van Breda Deel 3 feestelijk ondertekend in ELECTRON | breda . In dit Pact staan alle concrete plannen voor een beter Breda richting 2040 helder uitgewerkt. Bijna 150 betrokken Bredanaars en professionals zetten symbolisch hun handtekening onder het Pact. Hiermee beloven ze zich te blijven inzetten voor een beter Breda richting 2040.

Samen sporten

Op de donderdag lieten verschillende organisaties zich van hun sportieve kant zien. Zij namen het bij Voetbalvereniging Advendo tegen elkaar op in het eerste Verbeter Breda Voetbaltoernooi. Waar – zo benadrukte Rutger van Eijken Urban Living Lab Breda – kennismaken en verbinden voorop stonden.

Kaartje voor een ander

Donderdagavond startte in het Chassé Theater een nieuw initiatief: 'Koop een kaartje voor een ander'. Geluksonderzoeker Thijs Lindhout trapte af met zijn voorstelling 'Hoe de fuck vind ik geluk?'. Aansluitend konden de bezoekers een donatie doen voor stadsgenoten die niet het geld hebben voor een theaterbezoek. Zodat ook zij kunnen genieten van de magie of het plezier van het theater. Wethouder Marike de Nobel kocht ter plekke het eerste kaartje voor een stadsgenoot.

Bliksemstage

We sloten vrijdag af met een bliksemstage van 83 tweedejaars vmbo-leerlingen van Curio Prinsentuin van Cooth bij 9 verschillende Bredase bedrijven, waaronder de Gemeente Breda. Ze namen een kijkje achter de schermen van het betreffend bedrijf, spraken met medewerkers en namen deel aan workshops gericht op beroepsoriëntatie.

Je achtergrond zou niet je toekomst moeten bepalen, vindt organisator van de bliksemstages JINC. Iedereen telt mee en moet gelijke kansen krijgen. Daarom zet de organisatie zich in voor kinderen van 8 tot 16 jaar om hen een goede start op de arbeidsmarkt te geven.

Afsluitende borrel

Onder het genot van een drankje bij Bühne Breda breda werden nieuwe verbindingen gemaakt, en pakten inwoners het podium om aandacht te vragen voor hun initiatief.

Bekijk de sfeerimpressie (gemaakt door Lisa Klep , stagiaire Urban Living Lab Breda )

Met dank aan: 

Curio Brandpunt ELECTRON | breda Humanitas Digi-Taalhuis Breda Young Impact Quiet Community Breda NAC Maatschappelijk Alwel PostSchool Vibe Breda Surplus Magazijn076 Petje af West-Brabant Tejo St. Joost School of Art & Design Tientjes Academie Familie maken SMO Breda e.o. Goedzooi Dat bedoel ik! Opgeruimd breda

 


Deel dit: