Bericht

Jongeren doen mee en laten zich horen!

Geplaatst op 28 augustus 2023, 20:18 uur
Illustration

“Ik heb iemand nodig met wie ik kan praten over de belangrijke dingen in het leven. Over geld bijvoorbeeld en hoe dat moet als ik straks op mezelf woon.” 

“Ik wil ook gewoon uit kunnen. Maar ik ben pas 16.” 

“Het is best wel een stap voor mij om aan de bel te trekken als het wat minder gaat.” 

Er leeft veel onder jongeren in Breda. Wat kun je ’s avonds doen als je nog geen 18 bent? Wat als je bijna niemand kent en je je alleen voelt? En hoe ga je om met prestatiedruk? Om maar eens wat te noemen.

JongBreda is er voor alle Bredase jongeren tussen de 13 en 28 jaar die hier wonen, naar school gaan of studeren. Het is de plek waar je ontdekt welke toffe dingen er allemaal te beleven zijn in de stad. En ook de plek waar jongeren van zich laten horen. 

JongBreda is opgericht door de Jongerenraad van Breda. Die geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de beslissers van Breda. Met enquêtes en groepsgesprekken verzamelen we de mening van de Bredase jongeren over allerlei onderwerpen: onderwijs, cultuur, wonen, uitgaan, noem maar op. Hoe meer jongeren meedoen hoe sterker en luider hun stem! 

Zo heeft JongBreda het deze zomer bij de gemeenteraad voor elkaar gekregen dat Pier15, Stek, Belcrum Beach, Electron en Poppodium Phoenix een nieuwe plek moeten krijgen als op hun Havenkwartier een nieuwe woonwijk wordt gebouwd. 

@JongBreda vind je op TiktTok en Insta.

JongBreda houdt 1x in de maand een pizza avond.

Kom je ook? Meld je aan bij stefanie@urbanlivinglabbreda.nl 

Deel dit: