De Smaaktafel

De Smaaktafel is een concept van Sjoerd de Lange en Huub van Caam, beide docenten bij Curio. Met verrassende en inspirerende gerechten willen zij mensen aan tafel verbinden en uitdagen om met elkaar in gesprek te gaan. Dat doen ze niet zomaar; alle gerechten hebben een link met Lumina Spark; een model dat je persoonlijkheid meet en je inspireert om vaardigheden te ontwikkelen, zoals samenwerking en je vermogen om je aan te passen. De gerechten worden steeds geserveerd met een persoonlijke vraag en nodigen de gasten uit om wat meer over zichzelf aan elkaar te vertellen.

De Smaaktafel reist rond door de stad en brengt mensen dus dichter bij elkaar. Eten verbindt en zorgt dat drempels en afstanden letterlijk verdwijnen. Dat gebeurt niet alleen tussen wijkbewoners en sociale partners die in dezelfde wijk wonen en werken, ook de studenten van Curio’s koksopleidingen, dienstverlening en de Internationale Schakelklas die de gerechten bedenken en bereiden, doen mee. Zo leren de gasten tijdens een Smaaktafel ook de jongeren van Breda beter kennen.  

Wil je ook een Smaaktafel bij jou in de buurt of bij een event? Neem contact op met s.delange@curio.nl en h.vancaam@curio.nl

Nieuws