Matching Impact Students 
Dinsdag 21 november 2023 , 14:00 - 16:30 uur
Locatie: Urban Living Lab Breda

Maak jij Breda duurzamer, eerlijker en inclusiever? Ben je op zoek naar een uitdagende stage/studieopdracht? Wees er dan bij!

We sluiten de middag af met een borrel!

Matching Impact Students is geschikt voor mbo/hbo studenten van verschillende opleidingen zoals: Leisure & Eventmanagement, Evenementen, Mediavormgeving, (Marketing) Communicatie, Commerciële Economie, CMD, Creative Business, Kunstacademie, Urban Placemaking, Social Work, Pabo....

Kom langs en laat je verrassen!

Meld je nu aan!

DOWNLOAD FLYER (NL)

image

Will you make Breda more sustainable, fairer and more inclusive? Are you looking for a challenging internship/study assignment? Then be there! We will close the event with a social drink!

Matching Impact Students is suitable for MBO/HBO students from various courses such as: Leisure & Event Management, Events, Media Design, (Marketing) Communication, Commercial Economics, CMD, Creative Business, Art Academy, Urban Placemaking, Social Work, Pabo....

Join us and be surprised! Register in advance!

DOWNLOAD FLYER (English)

image

Programma:

14:00-16:30 

Meer informatie volgt

Deelnemende organisaties

 • Urban Living Lab Breda
 • Breda Circulair
 • Health Thing
 • Bredagora
 • De Uitvindfabriek
 • Digitale Werkplaats West-Brabant

Informatiemarkt
Stel al je vragen aan de deelnemende organisaties van Matching Impact Students. Loop eens lang en kom alles te weten over verschillende stageopdrachten of opdrachten voor projecten. 

Oproep: stuur je vraag in

Stuur voorafgaand jouw vragen naar team@urbanlivinglabbreda.nl o.v.v. Matching Impact Students. 

Deelnemende organisaties en opdrachten

Ben jij een enthousiaste en sociale teamplayer met een hart voor Breda en haar inwoners? Iemand die open staat voor nieuwe uitdagingen en het initiatief en de verantwoordelijkheid neemt om nieuwe kansen te pakken? Dan zoeken wij jou!

Wie zijn wij? 

Bij het Urban Living Lab Breda (ULLB) werken we samen met doeners en denkers vanuit alle lagen van de bevolking. We werken samen op vier verschillende thema’s (Inclusieve samenleving & gezondheid, Digitalisering & slimme technologie, Duurzaamheid & energietransitie, Smart mobility & logistics) voor een duurzame en gezonde toekomst van Breda.

Jouw ontwikkeling staat centraal! 

Je komt terecht in een multidisciplinair team met studenten van verschillende opleidingen. We vinden het belangrijk dat je werk doet dat je leuk vindt en we houden rekening met de opdrachten die je vanuit school krijgt. Het Urban Living Lab Breda is de perfecte plek om het werkveld te leren kennen, je netwerk binnen Breda uit te breiden en de toekomst van Breda MEE te maken! 

Dus heb je interesse? Bezoek ons bij Matching Impact Students!

Meer weten? Check https://urbanlivinglabbreda.nl/stage-en-afstuderen 

Jonge mee-makers opgelet! 

Hey jij daar! Ben jij klaar voor een stage waarbij je niet alleen koffie haalt, maar ook écht impact maakt? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair die met ons de wereld een stukje beter wil maken. 

Bij ons draait het allemaal om Impactvol Ondernemen. Dat betekent co-creatie, focus, oog voor bredere belangen en doortastendheid. Klinkt als een uitdaging, toch? Als jij droomt van een stage waar je niet alleen kennis opdoet, maar ook bijdraagt aan een duurzame economie, inclusie en vergroening, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat staat er op de stage-agenda? 

 • Organiseren van het Impactvolondernemers café: waar ideeën sprankelen en nieuwe samenwerkingen ontstaan.
 • Communicatie ninja: we zoeken iemand die evenementen aankondigt alsof het een groot feest is!
 • Nieuwsjager bij de impactondernemers: ontdek en deel de toffe verhalen die onze ondernemers schrijven.
 • Nieuwsbrieven schrijven: want als jij schrijft, leest iedereen mee!

Wat verwachten we van jou? 

 • Communicatief: want praten kunnen we allemaal, maar écht luisteren en overbrengen, da's een kunst.
 • Analytisch: jij bent de Sherlock Holmes van de gegevens, altijd op zoek naar de beste oplossing.
 • Organisatorisch talent: to-do lijsten, planningen, chaos? Voor jou een eitje!

Durf jij met ons samen impact te maken? 

Wacht niet langer! Kom naar Matching Impact Students! Samen duiken we in het nieuwe normaal in Breda, waar we niet alleen dromen van verandering, maar het ook echt DOEN.

De Uitvindfabriek wil haar impact op de doelgroep en de omgeving (Belcrum/ wijk waar we gevestigd zijn en de stad Breda) weten en meten, zodat we dit kunnen gebruiken om ons verhaal te versterken. Doel is impact daar waar mogelijk vergroten op doelgroep en omgeving. Afgeleid doel is, dit gegeven gebruiken om sponsoren en subsidiegevers aan boord te krijgen.

Wie zijn wij? 

Wij zijn een unieke leer- en experimenteer omgeving op een inspirerende plek in Breda, die op vraag van het basisonderwijs en in samenwerking met het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente Breda tot stand is gekomen in 2017. Wij richten ons primair op de doelgroep kinderen, in de leeftijd van 4-16 jaar. We organiseren en faciliteren programma’s en evenementen die bijdragen aan talentontwikkeling en sensibilisering voor techniek, design en innovatie bij kinderen. Onderzoekend en Ontwerpend (O&O) leren is daarbij het uitgangspunt. De Uitvindfabriek legt nadrukkelijk de koppeling tussen 'technische' en 'creatieve' sectoren en ontwikkeling van creatief talent. We hebben inspirerende locatie, speel/werkplaats en doe-museum en zijn meerwaarde voor de stad Breda en de regio West-Brabant.

Wat ga je doen? 

 • onderzoeken hoe het beste de impact van De Uitvindfabriek te meten
 • daadwerkelijke meting/ impact bepalen van De Uitvindfabriek op doelgroep en omgeving
 • inzichtlijk maken hoe De Uitvindfabriek haar impact kan vergroten
 • het verhaal van De Uitvindfabriek optekenen wat kan worden gebruikt voor het werven van sponsoren en interesseren van subsidiegevers

We komen graag met je in contact. Bezoek ons bij Matching Impact Students!

Meer weten? Check https://uitvindfabriek.nl/ 

Bredagora, een school in oprichting: Stel je een school voor die niet aanvoelt als een school, maar als een leerreis. Een plek waar je de ruimte ervaart om jezelf te zijn, waar je leert door te ontdekken vanuit je eigen nieuwsgierigheid en waar de omgeving een oefenplaats is, dat is Bredagora!

Bij Agora zijn er geen vakken, maar je leert door middel van challenges die je zelf bedenkt. De ‘leerreis’ naar je diploma verloopt via een eigen route, waarbij je ondersteund wordt door coaches. Daarbij zijn het leren stellen van doelen, leren plannen en het ontwikkelen van vaardigheden en persoonlijke groei belangrijke punten. 

Wij hebben twee uitdagende opdrachten!

(1) Faamfriday (mbo/ hbo)

Kun jij je goed in anderen verplaatsen?
Wil jij jongeren (10-17) ondersteunen in hun ontwikkeling? 
Lijkt het je top om leerlingen te coachen bij hun challenges?

Faam Friday 
Bredagora start in de Faam met een coachgroep. Een coachgroep waarin leren dmv challenges en inspiratiesessies en waarin leerlingen één dag in de week samenkomen om vanuit intrinsieke motivatie met hun ontwikkeling aan de slag te gaan.

Meer weten over Stage coaching leerlingen (mbo/ hbo)?

https://urbanlivinglabbreda.nl/vraag/2838/stage-coaching-leerlingen--mbo--hbo-

(2) Community Building (mbo/ hbo)

Breng je graag mensen samen?
Zie je mogelijkheden/ talenten en zet je mensen graag in hun kracht?
Ben je een organisatietalent?

Uitbouwen en verstevigen van de Bredagora community

Het doel is dat onze gemeenschap zelf-onderhoudend en co-creatief wordt. Dit proces is gestart in 2023 door studenten van de Performatory (BUAS). Wij zijn op zoek naar studenten die het proces van community design willen uitbouwen. Hieronder valt ook het organiseren van kleine evenementen.

Meer weten over stage community design (hbo)?

https://urbanlivinglabbreda.nl/vraag/2839/stage-community-design--hbo-

Check https://www.agora-breda.nl/ 

Breda Circulair is op zoek naar een multidisciplinaire groep van enthousiaste HBO studenten met een brede interesse. Studenten die graag een steentje bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen van nu en die graag de wereld, te beginnen bij Breda, een stukje mooier willen maken.

Onze opdracht; creëer gezamenlijk een ‘vergezicht’ van hoe Breda er in 2030 en 2050 uitziet. Specifiek gaat het dan om een weergave (in tekst én in beeld én .. verzin maar) van hoe we in Breda in 2030 50% en in 2050 100% minder grondstoffen gebruiken.

Wij zijn Breda Circulair, een initiatief voor en door lokale verschilmakers. Onze missie is het versnellen van de transitie naar een circulaire economie zodat deze zich in 2030 op lokaal niveau heeft bewezen als toekomstbestendig. Deze missie vinden wij mega belangrijk, het is de toekomst die wij samen met het MKB en partners uit de triple helix (onderwijs, ondernemers, overheid) mogelijk willen maken. Dat doen we door het;

 • vinden en laten vinden van de daarbij nodige informatie voor bewustwording via onze website en een ondernemersloket waar zij met vragen terecht kunnen
 • verbinden en samenbrengen van belanghebbenden en het faciliteren van ‘doen’
 • versnellen van de transitie door proeftuinen, momenteel met focus op; agrifood, biobased bouwen en het creëren van een fysieke (circulaire) locatie
 • vertellen over wat er bij ons en in Breda en omstreken zoal gebeurd tijdens evenementen en bijeenkomsten

Waarom is onze opdracht zo belangrijk?

De Gemeente Breda is een cruciale partner voor ons en daar wordt momenteel gewerkt aan een visie op circulariteit. Dat is best uitdagend omdat niemand precies weet hoe een circulaire economie eruit kan of moet zien. Breda Circulair is een zg innovatiecluster in Breda en speelt een hoofdrol bij de transitie naar die circulaire economie. Dat is een heel grote opgave waarbij het naast over grondstoffen ook gaat over onze traditionele processen, systemen, werkwijzen en manieren van samenwerken. Eigenlijk moet er best veel ‘op de schop’. In dergelijke transities is het zaak om een centraal doel (voor zingeving) te hebben waar iedereen zich in meer of mindere mate intrinsiek mee verbonden voelt. Het creëren van een ‘vergezicht’ maakt dat het haast tastbaar wordt en Bredanaars (ondernemers maar ook burgers) zich gemotiveerd voelen om aan te sluiten.

Wat ga je doen?

 • Wat ‘desk research’ om je in te leven in het onderwerp.
 • Met elkaar en met belanghebbenden in gesprek om met een open mind veel verschillende zienswijzen te verzamelen.
 • Als een soort van denktank aan de slag in deze losse opdracht om met al die informatie en jullie eigen zienswijzen natuurlijk dit geheel weer te gaan geven in tekst én in beeld én .. verzin maar.

Meer weten? Check https://www.bredacirculair.nl/

Wil jij een afwisselende stage en werken aan verschillende opdrachten voor verschillende opdrachtgevers? Wil jij onderdeel zijn van een multidisciplinair team van studenten van verschillende opleidingen? Ben je een teamspeler en wil je een bijdrage leveren aan het regionale MKB? Dan zoeken wij jou! 

Wie zijn wij? 

De Digiwerkplaats MKB West-Brabant is een samenwerking tussen Avans, Curio en BUas, met veel regionale partners zoals o.a. de Gemeente Breda, de Provincie Noord-Brabant en de Rabobank. De Digiwerkplaats helpt mkb’ers met digitaliseringsvragen door hen te koppelen aan onderwijs en onderzoek. Actuele thema’s binnen de Digiwerkplaats zijn Online Marketing & Sales, Automatisering, Data & AI en Cybersecurity. 

Waar ga je aan werken?

Dit zijn diverse opdrachten voor mkb’ers of voor de Digiwerkplaats zelf. Je kunt werken aan de inzet van social media of een groter online bereik. Maar het kan ook gaan over het optimaliseren van een bedrijfsproces of het onderzoeken/bouwen van een database in PowerBI. We verwachten niet dat je overal kennis van hebt. Soms werk je samen aan projecten waarin jij de meeste kennis hebt en een andere keer heeft je collega stagiair de meeste kennis in huis. Van en met elkaar leren staat centraal. Uiteraard sluiten de opdrachten wel aan bij de kennis van het team stagiaires.  

Wij zoeken …

Studenten (mbo/hbo) vanuit verschillende opleidingen zoals: Mediavormgeving, (Marketing) Communicatie, Commerciële Economie, Ondernemerschap & Retail management, Data & AI, Bedrijfskunde
Business IT & Management, Informatica  Integrale Veiligheidskunde

Jouw ontwikkeling staat centraal! 

We vinden het belangrijk dat je werk doet dat je leuk vindt en we houden rekening met de opdrachten die je vanuit school krijgt. De Digiwerkplaats is de perfecte plek om het diverse werkveld beter te leren kennen, je netwerk in de regio uit te breiden en mee te werken aan de toekomst van het mkb! 

Dus heb je interesse? Ontmoet ons bij Matching Impact students!

Meer weten? Check https://digiwerkplaatsmkb.nl/ 

Een sterke intrinsieke drijfveer om samen leren een compleet andere draai te geven. Voor de gezondheid van ons allemaal. Als maatschappij bezitten we zoveel kennis. Het is onze missie deze kennis te verzamelen en vertalen naar inzichten voor mensen die nu zoekende zijn naar een betere gezondheid. Wij helpen mensen elkaar te inspireren en leren van elkaar voor een betere gezondheid zonder de eindeloze zoektocht. Hiervoor zoeken we studenten die ons kunnen helpen met doorontwikkeling van ons online platform.

Meer weten? Check https://www.health-thing.com/ 

Locatie

Urban Living Lab Breda, Terheijdenseweg 64, 4816 AA Breda (Ingang: De Uitvindfabriek)

Partners

MEDIAKIT

Communicatiemiddelen van Matching Impact Students nodig? Deel gerust! 

DOWNLOADS: Flyer (NL), Flyer (ENG), Poster, Narrowcasting

Contactgegevens Urban Living Lab Breda (ULLB)
Marcel Kesselring, marcel@urbanlivinglabbreda.nl - 06 30291731