Organisatie

Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap

Onderwijsinstellling, Overheid

Hoe kunnen we handelen binnen de draagkracht van de aarde, op een manier waarop mensen in hun basisbehoeften kunnen voorzien en het andere leven op aarde in balans blijft? Met ons praktijkgericht onderzoek richten wij ons op deze vraag. Het is onze missie om de transitie naar meer sociale en ecologisch rechtvaardige economieën (mede) te realiseren.


Het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap is een initiatief van Avans Hogeschool. Als Avans Hogeschool willen we een nog grotere impact hebben op de grote maatschappelijke uitdagingen. Enerzijds door studenten op te leiden die oplossingen kunnen creëren die passen bij deze uitdagingen. Anderzijds door het opzetten en uitvoe ren van praktijkgericht onderzoek, samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven.


Het CoE Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap speelt hierbij een belangrijke rol. Want één ding is zeker: een nieuwe economie is noodzakelijk om de grote maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Door Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap als programmalijnen in ons kennisprogramma te combineren, creëren we ruimte voor nieuwe initiatieven en verandering die tot een nieuwe economie leiden. 

Deel dit: