Bericht

Subsidieaanvraag CDKM Breda goedgekeurd! 

Geplaatst op 17 november 2021, 13:20 uur
Illustration

We hebben prachtig nieuws: City Deal Kennis Maken Breda heeft de subsidieaanvraag voor 2022 toegekend gekregen van het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA. 
 
City Deal Kennis Maken Breda is sinds 2019 onderweg. De gemeente en onderwijsinstellingen brengen hier enthousiast kansen voor samenwerking bij elkaar. Het kiezen van een groot sportevenement in de stad als vliegwiel voor samenwerking heeft bijgedragen aan verbinding en onderlinge samenwerking. Daarnaast kozen we voor een breed maatschappelijk thema ‘Vitaliteit’ en het experiment Urban Living Lab Breda (ULLB).

Succesvol experiment
Dit experiment met ULLB is zo succesvol gebleken dat de Bredase partners voor de komende jaren inzetten op een doorontwikkeling naar ULLB 2.0. Hier komen alle ervaringen van de afgelopen ruim 2,5 jaar City Deal Kennis Maken Breda bijeen en wordt een centrale aanpak ontwikkeld voor multidisciplinair en transdisciplinair samenwerken in én met de stad Breda. Dat belooft veel moois! 
 
Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA
Er zijn 14 (studenten)steden die subsidie toegekend hebben gekregen binnen City Deal Kennis Maken. In totaal is er een bedrag van € 1.125.000 beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van implementatieplannen die de verbinding versterken tussen onderwijs, onderzoek en maatschappelijke opgaven van steden.

Documenten
Deel dit: