Bericht

Dutch Happiness Week Breda

Geplaatst op 16 maart 2022, 19:18 uur
Illustration

Dutch Happiness Week Breda | 19 t/m 27 maart

"Geluk is niet iets wat kant en klaar is, het ontstaat uit je eigen daden." (Dalai Lama)"

Van 19 t/m 27 maart 2022 is de Dutch Happiness Week (DHW) in onder andere Breda. De DHW is een jaarlijkse themaweek in Noord-Brabant rondom de internationale dag van het geluk (20 maart). 

De DHW is een initiatief van Fontys, Parktheater Eindhoven en Breda University of Applied Sciences (BUas) en onder de vlag van de City Deal Kennis Maken Breda zijn we bezig om ook de Bredase onderwijsinstellingen te betrekken.

Lezingen, openbare colleges en workshops
De week biedt organisaties, bedrijven en individuen een podium voor activiteiten of projecten die bijdragen aan de kennis over geluk en/of aan een gelukkigere samenleving (brede welvaart). Maar ook activiteiten die gericht zijn op persoonlijk geluk in werk en leven staan op het programma. Dit gebeurt door middel van lezingen, openbare colleges, workshops en andere bijeenkomsten waar geïnteresseerden samenkomen.

Denk bijvoorbeeld aan live radioshows door studenten van BUas, Bredase bewonersinitiatieven ontmoeten elkaar bij de Nieuwe Veste en verbeelden samen met theatergezelschap Stormkamer de beelden van de toekomst van de stad, een expositie van Kunstkameraden in Bank15 en actieve meditaties door Denise Oonincx. De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties vormen een belangrijke leidraad voor de programmering van de DHW en de initiatieven die daaruit voortvloeien.

Mocht je mooie initiatieven weten of daarbij betrokken zijn, die tijdens deze week een podium verdienen dan kun je contact opnemen met Simon de Wijs Wijs.S@buas.nl of Ger Pepels. Ook als je vragen of opmerkingen hebt, kun je met een van hen contact opnemen.

ONZE TIPS:

Meer informatie en het volledige programma vind je op www.dutchhappinessweek.nl

Deel dit: