Activiteit

THE DEVIL’S AVOCADo: de dilemma's van duurzaam ondernemerschap

dinsdag 31 oktober 2023 , 19:00 - 21:15 uur
Illustration

Een avond vol film, cabaret, en dialoog over de dilemma's van duurzaam ondernemerschap.

The Devil’s Avocado, met acteurs Jan Terlouw, Ilse Warringa, Bert Hana en Joy Verberk in de hoofdrol, schetst het beeld van de gevolgen van de bedrijfsvoering van drie generaties ondernemers op het klimaat en de lokale gemeenschappen. Veel mensen maken zich zorgen over klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Dat leidt in de praktijk tot kleine veranderingen, maar de moeilijke vragen gaan we vaak uit de weg. The Devil’s Avocado onderzoekt welke dilemma’s ontstaan wanneer een doorgewinterde ondernemer, oprichter én grootvader (Jan Terlouw) op zijn sterfbed besluit dat het radicaal anders moet met het Avocado-familiebedrijf.

De dilemma's van duurzaam ondernemerschap

Kun je als ondernemer ontwikkelen naar een nieuwe commerciële mindset, waarin het draait om eerlijk delen en hergebruik in plaats van winst en uitbuiting? Tegen welke dilemma’s loop je dan aan en hoe blijf je gemotiveerd? 

Na de film delen ondernemers, waaronder John Martens (Koninklijke HH Martens & Zn BV) tijdens een interactief gesprek met de zaal hoe zij de weg naar duurzaam ondernemerschap in de praktijk hebben ervaren. Hoe wisten zij de omslag naar een duurzamer bedrijf tot een succes te maken? 
 
Studenten van de Koningstheateracademie zorgen met een stukje cabaret voor een kritische noot. Scriptschrijver Wicher Schuurmans zorgt voor een scherpe samenvatting van de avond.   
 
The Devil’s Avocado is een initiatief van Avans Hogeschool en PEERFILM. De film is gebaseerd op praktijkgericht onderzoek van het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap (CoE BWNO) van Avans Hogeschool. Deze film -en debatavond is in samenwerking met het Urban Living Lab Breda.

Wil jij in jouw organisatie het gesprek aan gaan en kun je hierbij tips en tricks gebruiken? Kom dan 31 oktober naar Chassé Cinema.

Tickets: https://www.chasse.nl/programma/8390/kees-jan-mulder/the-devil-s-avocado-de-dilemma-s-van-duurzaam-ondernemerschap
  

Locatie
Chassé Theater
Kosten toelichting
https://www.chasse.nl/programma/8390/kees-jan-mulder/the-devil-s-avocado-de-dilemma-s-van-duurzaam-ondernemerschap
Deel dit: