Activiteit

Workshop Verbindende Communicatie

woensdag 13 maart 2024 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

In je werk, in je dagelijks leven, in de verbinding met de mensen om je heen is communiceren belangrijk. En communiceren op een manier die uitdrukt wat je bedoelt, die helder maakt waar het over gaat, valt nog helemaal niet mee. Op school leer je van alles maar communicatie zit niet in het vakkenpakket. En iedereen herkent wel situaties waarin er gedoe is of komt omdat het mis gaat in de communicatie.

Marshall Rosenberg werd op jonge leeftijd geconfronteerd met agressie, pestgedrag en discriminatie. Hij vroeg zich verdrietig af hoe het toch kon dat mensen elkaar dat aandoen. In zijn beleving zijn mensen niet gemaakt om elkaar dwars te zitten, het elkaar moeilijk te maken. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt om hier wat aan en mee te doen. En dat heeft geleid tot zijn wereldbekende model van de Non-Violent-Communication (NVC): de geweldloze of verbindende communicatie.

Geweldloze of Verbindende Communicatie is een model wat je de mogelijkheid biedt inzicht te krijgen in de diepere lagen achter je taalgebruik. Regelmatig roepen we iets, hebben we een oordeel, vinden we wat. En daar zit, als we echt eerlijk zijn, vaak iets heel anders achter.

Al je oordelen, alles wat je vindt, gaat uiteindelijk over jou.

Aanmelden kan via: https://ap.lc/pWOVU 

Locatie
De Uitvindfabriek
Deel dit: