Bericht

City Deal Kennis Maken (CDKM) Breda

Geplaatst op 7 juni 2021, 20:55 uur , door City Deal Kennis Maken Breda

City Deal Kennis Maken (CDKM) Breda heeft de wens geuit om strategisch en structureel samen te werken met de gemeente Breda in projecten die bijdragen aan de stedelijke ambities van Breda. De actieve samenwerking met Urban Living Lab Breda (ULLB) is hierbij essentieel.

In 2019 zijn de gemeente Breda, Avans, BUas, Curio en De Rooi Pannen gestart met deelname aan CDKM Breda. Ook de KMA is inmiddels aangesloten. De onderwijspartners kennen elkaar goed, maar willen graag meer en langdurig samenwerken in projecten om zo studenten een rijke leerervaring te geven. Na twee jaar zijn er nieuwe verbindingen ontstaan wat de samenwerking vanzelfsprekend(er) maakt. Vindbaarheid en een helder overzicht van projecten helpt om zo de juiste mensen bij elkaar te brengen en stimuleert de co-creatie in de stad. Zo bouwen we samen aan oplossingen voor de opgaven van morgen in onze huidige complexe maatschappij die nu ook nog wordt gecompliceerd door de coronacrisis. Een stevige kennispositie, talent en innovatie bieden kansen om sterker uit de crisis te komen.

Vanaf de start is het ULLB een belangrijke ontwikkeling geweest voor Breda die CDKM van harte ondersteund. Ze zijn een voorbeeld voor wat we met CDKM willen bereiken. Het ULLB als fysieke ontmoetingsplek stimuleert samenwerkingen en kennisdeling en zorgt voor meer impact. Dit doen ze onder andere door het organiseren van bijeenkomsten en overleggen met stakeholders in Breda, met bewoners, organisaties en bedrijven. Ze halen vraagstukken op in de stad bij bewoners, organisaties en bedrijven en helpen deze op te lossen door de actieve inzet van studenten van uiteenlopende opleidingen in Breda.


Project Cycling Lab

Een goed voorbeeld is het project ‘Cycling Lab’. Dankzij CDKM is dit programma een samenwerking geworden tussen ULLB, Cycling Lab F58 en lectoraat Robotisering en Sensoring van het Expertisecentrum Technische Innovatie (ETI) van Avans. Een groep van Robotica, ICT en Technische Natuurkunde studenten verbeteren de techniek en balans door optimalisatie van de fietsbeleving op de Virtual Reality Fietssimulator. De fietssimulator, die inmiddels fysiek is ondergebracht bij het ULLB, is ontwikkeld door Breda University of Applied Sciences en toegepast binnen Cycling Lab F58 om de fietsbeleving van fietsers onder veranderende omstandigheden te onderzoeken. De onderzoeksresultaten vormen een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit van de inwoners en de veiligheid van de fietspaden in Breda. 

We nodigen je ook van harte uit voor het 6e City Deal Kennis Maken Breda Onderwijs Café op donderdagmiddag 17 juni 2021.

Wil je meer weten over CDKM? Neem dan contact op met Marjolein Rojo, programmamanager City Deal Kennis Maken Breda.