Bericht

Programma Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda bekend!

Geplaatst op 21 maart 2023, 13:27 uur
Illustration

Hoe zorgen we dat iedereen gelijke kansen krijgt en kan meedoen binnen Breda? Dat is de vraag van het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda dat van 18 tot en met 21 april in Breda gehouden wordt voor alle Bredanaars. Het programma is nu bekend, dus lees snel verder.  Gratis tickets zijn verkrijgbaar vanaf 28 maart. 

Tijdens het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda zijn er diverse evenementen rondom kansengelijkheid om de ondertekening van Het Pact van Breda Deel 3 te vieren. De week wordt georganiseerd door Verbeter Breda en het Urban Living Lab Breda. Bredanaars vanuit alle wijken van de stad uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de activiteiten. Gratis tickets zijn verkrijgbaar vanaf 28 maart. Want samen maken we Breda; we zijn allemaal Mee-Makers!

Dinsdag: ImPACT-festival, tentoonstelling en workshop

De aftrap van het Mee-Makersfestival is op dinsdagochtend 18 april met het ImPACT-festival bij Curio, locatie Markendaalseweg. Diverse Bredase maatschappelijke organisaties presenteren zich deze ochtend op het gebied van kansenongelijkheid. 

Dinsdagmiddag is de opening van de kunsttentoonstelling in Brandpunt. Hier is werk te zien van studenten van Kunstacademie St. Joost met als thema kansengelijkheid. Aansluitend is er een workshop Verbindende Communicatie van de Tientjesacademie. De kunsttentoonstelling is tot en met vrijdag 21 april te bekijken in Brandpunt. 

Woensdag: ondertekenen Pact van Breda Deel 3

Woensdag 19 april staat speciaal in het teken staan van Het Pact van Breda Deel 3. Vanaf 12:00 uur gaan de deuren van Electron open en is iedereen welkom om samen met de mensen van het project Familie Maken de lunch te bereiden. Naast een gezamenlijke lunch, zal stadsdichter Maurits Verhoef een gedicht voordragen over Het Pact van Breda Deel 3. Ook zullen alle betrokken partners op een symbolische manier het Pact ondertekenen. De middag wordt afgesloten met het Breda Café, waarin er gesproken wordt over de Stad van de Toekomst.

Donderdag: voetbal en Filosofisch Café 

Sport verbroedert. Daarom start de donderdag met een voetbaltoernooi bij voetbalclub Advendo in Hoge Vucht. ‘s Middags is er in de Uitvindfabriek een Filosofisch Café met een voordracht en discussie over eco-sociale benadering. In de avond is de aftrap van ‘Koop een kaartje voor een ander’ van het Chassé Theater in samenwerking met Quiet Breda bij het Chassé Theater. 

Vrijdag: Bliksemstage en Borrel

Op vrijdagochtend is er bij de gemeente Breda een Bliksemstage voor kansarme jongeren. Dit wordt georganiseerd door Jinc in samenwerking met Curio Prinsentuin van cooth.  

Het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda wordt op vrijdagmiddag afgesloten met een borrel bij De Bühne. 

Updates

Hou voor updates de webpagina van het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda bij. 

Vragen? 

Neem contact op met Amber Klijn, projectmedewerker van Verbeter Breda, am.klijn@breda.nl, 06-52836953 of met Rutger van Eijken, themaregisseur Inclusieve Samenleving & Gezondheid van het Urban Living Lab Breda, rjw.vaneijken@avans.nl, 06-14378452

Deel dit: