Activiteit

GROENCAFE BREDA: Thema: toekomst van ons voedsel

woensdag 28 september 2022 , 19:00 - 22:30 uur
Illustration

Groencafe Breda

Is dé ontmoetingsplek voor iedereen in Breda met groene ideeën of ambities voor zichzelf en de stad. Het Groencafé is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur, milieu. Groencafé is een terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat. 

Dit biedt het Groencafe jou deze keer
Wil je meer weten over hoe het in de toekomst verder gaat met ons voedsel? Dan is dit Groencafé iets voor jou. Wieke Bonthuis en Paula Huismans weten alles over wat wij consumeren en delen graag hun inzichten over preventie van voedselverspilling. Ze bieden leuke oplossingen aan voor ‘restjes’. Rob de Groot vertelt hoe landbouw en natuur samen kunnen werken met als doel goed, lokaal en natuurvriendelijk voedsel produceren.

Na de pauze  is er een interview met een Ivar van Dorst van Ekoto, de online supermarkt die duurzame producten verkoopt uit een korte en transparante keten. In dit gesprek staat de distributie van duurzaam voedsel centraal. De avond is bedoeld om verdiepende gesprekken te voeren en elkaar te inspireren. We starten met een interactieve voedselkennis quiz om de juiste smaak te pakken te krijgen.

 

Programma
19.00 uur ontvangst, 
19.30 uur opening met voedselquiz 
19.45 uur start pitches-presentaties Wieke Bonthuis/Paula Huismans en Rob de Groot

20.45 Pauze

21.00 Interview onder leiding van Ron Bekker met Ivar van Dorst 
21.45 interactieve gesprekken, kennis uitwisselingen met een drankje.
22.30 Officiële sluiting


Ontmoet gelijkgestemden; laat je inspireren; deel je kennis; hef het glas met ons!  

Aanmelden info@markkantbreda.nl  

Kosten
Gratis
Deel dit: