Bericht

Je versterkt jezelf door kennis van meerdere culturen!

Geplaatst op 19 december 2022, 15:11 uur
Illustration

Beste student, scholier,

Wat je opleiding ook is, één ding is (bijna) zeker: je hebt straks een diploma en je gaat ergens aan de slag in een baan die bij je talenten past. Hopelijk vind je werk in Breda of in de nabije omgeving. We hebben er immers allemaal baat bij als we met elkaar bouwen aan de toekomst van de stad. Als we de toekomst Mee-Maken. Dan is het wel zo prettig dat je jouw talent daarvoor ook kunt inzetten. 

Waar kom je vandaan? 

De kansen die je krijgt, hebben natuurlijk te maken met je aanleg en capaciteiten. Maar helaas is het niet voor iedereen even vanzelfsprekend dat je daarmee ook daadwerkelijk je doelen behaalt. Het maakt nog steeds uit waar je wieg stond, waar je naar school ging, wie je ouders zijn en hoe die je hebben ondersteund. 

Misschien ben je zelf wel buiten Nederland geboren en voel je je soms wat verloren.
Misschien ken je studiegenoten, die extra hard hun best moesten doen om erbij te horen. 
Misschien behoor je tot de groep Bredanaars voor wie het vanzelfsprekend is om het voorbeeld te zijn. 

Wat kunnen we samen doen? 

De wereld waarin je opgegroeid bent, verandert. Dat geldt voor ons allemaal.  En de uitdagingen die voor ons liggen, zijn best wel heftig te noemen. Kunnen we de klimaatcrisis bedwingen? Kunnen we schone energie inzetten? Is de stad van morgen leefbaar genoeg voor iedereen? Kunnen we met al onze verschillende achtergronden en opvattingen vreedzaam samenleven? Kunnen we ervoor zorgen dat niemand buiten de boot valt? We nodigen je uit om mee te denken over de waarde van een veelkleurig Breda. Om te onderzoeken wat diversiteit kan opleveren. Hoe we de kracht van verschillen kunnen benutten. 

Maak het met ons mee!

Vier de verschillen tijdens een prachtig evenement op 10, 11 en 12 januari 2023. Dan organiseert het Urban Living Lab Breda ‘Explore The Cultures’ voor alle Bredanaars. Het draait allemaal om ontmoeten, ontdekken en ontspannen. Samen deelnemen aan bijzondere activiteiten. Laat je zintuigen prikkelen en ervaar wat de mensen van Breda te bieden hebben. Hoe we ieder vanuit onze achtergrond en cultuur bijdragen aan wat de stad zo divers maakt. 

Je versterkt jezelf door kennis van meerdere culturen!

Kom naar Explore The Cultures!

Meer informatie over Explore The Cultures:

Bekijk het volledige programma: https://urbanlivinglabbreda.nl/explorethecultures

Explore The Cultures wordt georganiseerd door het Urban Living Lab Breda met studenten van verschillende Bredase onderwijsinstellingen in samenwerking met professionals van diverse organisaties. Wil jij dit meemaken en een bijdrage leveren aan de stad van morgen? 

Schrijf je GRATIS in via de website: https://www.eventbrite.com/cc/explore-the-cultures-1434189

 

 

 

 

Deel dit: