Bericht

Onderwijscafé 2 geopend!

Geplaatst op 13 januari 2023, 13:14 uur
Illustration

Het Urban Living Lab Breda organiseert Onderwijscafés voor de HELE onderwijsketen, dat is inclusief het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Het doel van deze Cafés is onderwijsinitiatieven te verrijken en te verbreden ten behoeve van de Bredase Jeugd. Iedereen is welkom!

Op donderdag 9 februari is de tweede editie en zijn we te gast bij Avans Innovative Studio aan de Beverweg 2-4 (voormalige Garage Otten) van 15.30 tot circa 18.15 uur.

We hebben wedereom een gevarieerd programma met twee pitchrondes waarin verschillende initiatieven zichzelf presenteren en samen op zoek gaan naar verbreding, nieuwe verbindingen, nieuwe ideeën etc. De initiatieven zijn afkomstig uit po, vo, mbo en het hbo van Breda.

De initiatieven zijn voorbeelden van projecten waarin samenwerking wordt gezocht binnen de onderwijsketen met potentiële nieuwe MEE-MAKERS.

Maak kennis met:

Avans Innovative Studio
Studenten van verschillende opleidingen maken hier oplossingen voor allerhande vraagstukken! In vliegende vaart lossen ze vragen op en maken ze prototypes. Nieuwsgierig hoe ze dat doen? Dat is goed, wij ook!

Taste The Cultures (Urban Living Lab Breda)
Tijdens het evenement “Taste The Culture” van het Urban Living Lab Breda stonden de leerlingen van Curio ISK in de spotlight. Inwoners van Breda konden deze middag/avond verschillende culturen proeven. Deze dag werd georganiseerd door studenten van Curio, BUas en Avans. Een dag die smaakt naar meer! In de pitch vertellen we hoe trots we zijn en hoe we het hebben ervaren en wat onze dromen zijn. 

Multidisciplinair-multilevel stageteam (Urban Living Lab Breda)
Geef talenten de ruimte en ze groeien samen enorm! Het stageteam is multidisciplinair-multilevel team met studenten van verschillende opleidingen, van mbo tot hbo. Studenten krijgen de ruimte om te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en waar ze aan willen werken. We doen dit samen in een netwerk waar iedereen gelijk is ongeacht leeftijd en ervaring. In de afgelopen jaren hebben ze al geweldige dingen gedaan, zoals het maken van een documentaire, een themaweek voor kinderen, podcasts en onlangs een groot event "Explore The Cultures". In de pitch vertellen we onze ervaringen.  

Kindertrendrede (Stefanie Vermeulen)
De KinderTrendrede is een voordracht en document door kinderen waarin ze aangeven hoe zij graag de toekomst van hun Gemeente zouden willen zien.​ Activiteiten: Toekomstlessen, workshops, voordracht & verdiepingssessies met de raad & wethouders. Er komen uit de kindertrendrede prachtige voorstellen en hoe gaaf zou het zijn als we kunnen doorpakken. In de pitch zal hier aandacht aan geschonken worden. 

Leerlabs (Curio)
In een leerlab doen we onderzoek naar thema’s en vraagstukken uit het onderwijs of de maatschappij. Een leerlab bestaat uit interne en externe docenten, experts, onderzoekers en leerlingen/studenten. We wisselen kennis uit, inspireren elkaar en zetten samen experimenten op. We zoeken samenwerking met externe partijen met als doel onderwijs te ontwikkelen en beter te maken. Tijdens het onderwijscafé maken we graag kennis!

Meer informatie volgt nog.

BEKIJK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

MELD JE NU AAN! EN NEEM IEMAND MEE! 

Deel dit: